4 Tips voor het schoonmaken een keuken

  1. Dagelijkse onderhoudsroutine: Maak er een gewoonte van om elke dag na het koken de keuken op te ruimen. Veeg kruimels van het aanrecht, spoel afwas direct af en veeg gemorste vloeistoffen op. Dit voorkomt dat vuil zich ophoopt en maakt de wekelijkse schoonmaak veel eenvoudiger.
  2. Natuurlijke reinigingsmiddelen: Gebruik milieuvriendelijke en natuurlijke schoonmaakmiddelen zoals azijn, baking soda en citroen om vet en vuil te verwijderen. Meng bijvoorbeeld azijn met water om werkbladen en gootstenen schoon te maken, en gebruik baking soda om hardnekkige vlekken te schrobben.
  3. Grondige reiniging van apparaten: Vergeet niet om regelmatig de binnenkant van de koelkast, magnetron, oven en andere apparaten schoon te maken. Gebruik een mild reinigingsmiddel en een spons of doek om voedselresten en vlekken te verwijderen. Vergeet ook niet om de buitenkant van de apparaten af te vegen om vingerafdrukken en vlekken te verwijderen.
  4. Organiseer en minimaliseer: Houd de keuken georganiseerd door regelmatig te controleren op verlopen producten, dubbele items en onnodige rommel. Organiseer voorraadkasten en laden met behulp van bakken, manden en opbergdozen. Een opgeruimde keuken is niet alleen gemakkelijker schoon te maken, maar ook prettiger om in te werken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *