Hoe je je Vaatwasser Effectief Schoonmaakt

Een schone vaatwasser zorgt niet alleen voor schoner servies, maar verlengt ook de levensduur van het apparaat en voorkomt nare geurtjes. Hier is een stapsgewijze handleiding om je vaatwasser grondig te reinigen:

Verwijder grotere voedselresten

Voordat je begint, verwijder je grotere voedselresten of puin uit de vaatwasser. Dit voorkomt verstoppingen en helpt bij een grondigere reiniging.

Verwijder de rekken en accessoires

Haal de rekken en eventuele accessoires zoals bestekmandjes uit de vaatwasser. Dit maakt het gemakkelijker om toegang te krijgen tot alle oppervlakken.

Reinig de filter

De meeste vaatwassers hebben een filter die voedseldeeltjes opvangt. Verwijder de filter en spoel deze grondig af onder warm water om alle vuil en resten te verwijderen. Als de filter erg vuil is, kun je hem laten weken in warm water met een beetje afwasmiddel voordat je hem schoonmaakt.

Ontkalk de sproeiarmen

Controleer de sproeiarmen op verstoppingen en kalkaanslag. Als je kalkaanslag ziet, week de sproeiarmen dan in een mengsel van warm water en azijn om de kalk te verwijderen. Gebruik eventueel een tandenborstel om eventuele resterende vuil te verwijderen.

Reinig de binnenkant van de vaatwasser

Veeg met een vochtige doek de binnenkant van de vaatwasser schoon, inclusief de deur, de randen en de afdichtingen. Als er hardnekkige vlekken zijn, kun je een mild schoonmaakmiddel gebruiken om ze te verwijderen.

Voer een reinigingscyclus uit

Plaats de rekken en accessoires terug in de vaatwasser en voeg een speciale vaatwasserreiniger toe aan de lege vaatwasser. Volg de instructies op de verpakking van de reiniger voor de juiste hoeveelheid en instellingen. Voer vervolgens een volledige wascyclus uit op de hoogst mogelijke temperatuur.

Maak de buitenkant schoon

Veeg de buitenkant van de vaatwasser af met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Vergeet niet om ook de bedieningspanelen en knoppen schoon te maken.

Laat de vaatwasser drogen

Laat de vaatwasser volledig drogen door de deur open te laten staan gedurende enige tijd na het schoonmaken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *